četrtek, 1. januar 2009

Krtina-majhna vas, veliko ognja

Kljub letošnji prepovedi nekaterih pirotehničnih sredstev v majni, idilični, skoraj zakotni vasici Krtini ni bilo blaženega miru. Prebivalci, ki so se odločili vstop v novo leto 2009 preživeti doma (in ni jih bilo malo-očitno je le redko kdo zapustil to prelepo vas), so spet lahko podoživeli občutke, ki so jih doživljali ljudje na raznih bojiščih skozi svetovno zgodovino človeštva.


Pokanje se je pospešeno začelo še pred 18. uro zadnjega dneva 2008 in se ni prekinilo, vse do...ne vem kdaj... Vsekakor to ni bil prvi dan, ko so nekateri neustrašni in vsekakor hrabri prebivalci Krtine svojim sosedom izkazovali finančno moč in predvsem svojo uspešnost nad bojem z recesijo. Prenekateri so se začeli ogrevati že kar nekaj dni prej! Torej, bojno polje se je v času od "predbožiča" pa do silvestrovanja že kar dodobra utrdilo, prav tako so si navadni, pri tem izživljanju neudejstvovani prebivalci do polnoči uspešno uspeli pripraviti zavetje pred ognjem, ki je švigal z vseh strani (Npr. če pogledamo konkreten primer-prijetna, rahlo zmanjšana družinica, ki živi v ljubki hiški s številko 21, se nikakor ni mogla odločiti, v katero smer naj gleda, čeprav ima njihova hišica zelo prijeten in idiličen balkon, je bilo tokratno opazovanje okolice precej težko, namreč, kamorkoli so se obrnili, povsod se jim je bliskalo pred očmi... Starejša bojevnika sta se kaj kmalu vdala, z izgovorom, da ju je zdelal mraz, mladina pa je kar vztrajala... Ker pa točka vsekakor ni bila primerna, so se -mladina namreč- prestavili na najvišjo točko te prijetne hiške in nato skozi strešno okno neogroženo opazovali dogajanje nad Krtino, kajti tam jih ni nihče opazil in tako tudi nihče meril v njih s tem ubijalskim ognjem... )

Prava ofenziva se je dodobra začela šele nekje ob 0.10, ko je v zraku že zamrl zvok cenenega orožja (oz. je bil "kanonfutr" že postreljen) in se je začela bitka pravih profesionalcev-tekačev na dolge (visoke) proge...

Tej, zadnji predstavi vse čestitke, za naslednje leto pa pričakujemo še več usklajenosti in predvsem boljšo organizacijo!!!

Ni komentarjev: